17. 07. 2024
Cestovní pojištění: Jak vás ochrání v zahraničí?

Cestovní pojištění: Jak vás ochrání v zahraničí?

Nemoc, úraz během dovolené, zrušený let, ztráta zavazadel. To jsou věci, které vás na cestách do zahraničí potkávají velmi často. Proto je důležité, mít správné cestovní pojištění. To vám totiž pomůže vyřešit celou řadu problémů.

Můžete si zapomenout plavky nebo opalovací krém. Na co byste ale měli při dovolené v zahraničí myslet vždy, je správně vybrané cestovní pojištění. To vám totiž může pomoci s celou řadou nepříjemných záležitostí, které vás na cestách mohou potkat.

Cestovní pojištění do zahraničí nepodceňujte. Řeší celou řadu problémů.

Pojišťovny pravidelně zveřejňují statistiky, na jaké záležitosti jejich klienti čerpali svá pojištění. U toho cestovního je to 66 % na nemoc nebo úraz na cestách. V těsném závěsu je 16 %, kdy klienti potřebovali cestovní pojištění využít na pokrytí nedostatečné organizace zájezdu. Dalších 7 % využili v případě zrušení letu nebo jiného typu dopravy na dovolenou.4 % tvořilo zpoždění letu nebo dopravy a ztráta zavazadel. Zbytek pak tvořily právní asistence, storno, krádeže na cestách a podobné záležitosti.

 Aby byla dovolená bez starostí, vyberte si správně. 

Výběr cestovního pojištění do zahraničí není tak složitý jako v případě majetku nebo životní či úrazové pojistky. Dá se sjednat rychle po telefonu i e-mailu. Většina produktů obsahuje už v základu pojištění léčebných výloh, asistenční služby v češtině, různé druhy sportovních aktivit, úhradu repatriace. Připojistit se dá odpovědnost za škodu, ztráta zavazadel nebo úraz, v případě že už nejsou zahrnuty v ceně. Dá se dokonce připojistit nízká hladina alkoholu v krvi, pokud máte například dovolenou all inclusive. Pokud jedete na dovolenou svým autem, měli byste si pojistit i to. Zvláštní pozornost je pak třeba věnovat extrémním nebo rizikovým sportům.

Potřebujete poradit s výběrem cestovního pojištění?

Protože dovolená má být o klidu a pohodě, je důležité jet na ni správně připraven. V případě cestovního pojištění vám dokážeme nabídnout pomocnou ruku a vybrat pro vás přesně takové, jaké potřebujete. Kontaktujte specialisty z JARO pojištění. Rádi vám pomůžeme.


Chvilku, pracujeme na tom ...

Online sjednání pojistky